Vaknieuws

Langere levertijden: dit doet Mastermate om overlast te beperken voor u

Langere levertijden: dit doet Mastermate om overlast te beperken voor u

Onze leveranciers geven steeds vaker langere of onzekere levertijden af voor hun producten. Mastermate doet er alles aan om overlast door langere of onzekere levertijden te beperken voor u.

Onze leveranciers geven steeds vaker langere of onzekere levertijden af voor hun producten. Dit kan gevolgen hebben voor de levering van materialen die u bij Mastermate bestelt. Hieronder leggen we uit wat de oorzaken zijn van de oplopende levertijden. Én we vertellen wat Mastermate doet om overlast door langere of onzekere levertijden voor u te beperken.

Oorzaken: containertransport stokt en vermindering productie

Er zijn twee belangrijke oorzaken voor de fors oplopende levertijden van bouwmaterialen en -producten. De eerste is een wereldwijd tekort aan zeecontainers. Het containertransport stokt en dus blijven goederen in Azië staan. Een tweede belangrijke oorzaak is de vermindering van de productie bij fabrikanten. Door de coronamaatregelen zijn veel productielijnen niet volledig bezet. Fabrikanten kunnen geen eindproducten produceren, omdat ook zij moeten wachten op essentiële onderdelen uit Azië. Dit samen zorgt ook voor prijsstijgingen.

Wat Mastermate doet om overlast door langere levertijden te beperken

Alle technische groothandels kampen met onzekere levertijden. Het is een branchebreed probleem. Als familiebedrijf investeren we in een hoger voorraadniveau. Mastermate doet dit voor u:


  • We stellen alles in het werk om de verkrijgbaarheid van materialen zo veel mogelijk te garanderen. We monitoren de actuele levertijden zo goed als mogelijk is.
  • Zodra we signalen krijgen dat de beschikbaarheid van materialen in het gedrang gaat komen, doen we extra bestellingen voor onze voorraad.
  • We voegen alternatieve producten toe aan het assortiment die wel leverbaar zijn.
  • Voor bevestigingsmaterialen, bouwbeslag, insteek- en oplegsloten en sanitair zien we nu onzekere levertijden. Wilt u materialen uit één van deze productgroepen bestellen, informeer dan bij uw vaste contactpersoon over actuele levertijden en leveringsmogelijkheden.
  • We adviseren een alternatief product bij producten met oplopende en onzekere levertijden.
  • Heeft u een grote bestelling? Neem dan niet aan dat de materialen ‘gewoon’ leverbaar zijn. Informeer bij uw contactpersoon naar de actuele levertijd.
  • Maakt u zich zorgen over de prijzen of prijsafspraken? Ook in dit geval is het goed om contact op te nemen met uw contactpersoon.


Mastermate geeft zo goed mogelijk aan wanneer u de spullen kunt verwachten die u nodig heeft. Samen met onze leveranciers doen we er alles aan om de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1833 beoordelingen