Artikel

Werkkleding, bedrijfskleding en de belastingdienst; hoe zit dit nou?

Werkkleding, bedrijfskleding en de belastingdienst; hoe zit dit nou?

Werkkleding, bedrijfskleding en de belastingdienst; hoe zit dit nou?

Wanneer is iets bedrijfskleding volgens de belastingdienst?

Letterlijk genomen is de kleding bedrijfskleding of werkkleding, wanneer de kleding uitsluitend gedragen kan worden binnen het kader van de onderneming. Er wordt hier dus gesproken over een uniform of echte werkkleding. Hier ontstaat dus het verschil tussen bedrijfskleding en werkkleding.

Werkkleding zoals overalls, PBM’s, of zeer specifieke kleding zoals snijbestendige kleding, die uitsluitend gebruikt worden voor het werk, hoeven niet voorzien te worden van een logo en zijn 100% aftrekbaar.

representatieve bedrijfskleding, horecakleding of casual bedrijfskleding, kan eventueel buiten het werk gedragen worden. Om die reden stelt de belastingdienst dat bij dit soort artikelen je verplicht bent om een logo op de bedrijfskleding te plaatsen.


Aan welke eisen moet mijn logo voldoen volgens de belastingdienst?

De afmeting van het logo op je bedrijfskleding volgens de belastingdienst vind je hier.

Afmeting: minimaal 70cm2, totale oppervlakte per kledingstuk. Je mag dus meerdere logos per kledingstuk gebruiken.(uitzondering Hi Viz kleding hier gelden afwijkende regels)

Kleur: het logo moet contrasterend zijn ten opzichte van de stof. Echter, je kunt een logo ton sur ton plaatsen waardoor het slechts licht contrasterend is.

Positie: het logo moet op de buitenkant bevestigd zijn en in het zicht. Dus niet onder een zak of kraag. Het logo mag niet afneembaar zijn

Uw PBM`s kunnen we ook voorzien van een logo(helmstickers), uiteraard is hier de 70cm2 niet haalbaar ivm het te bedrukken oppervlak.

 

Mag ik iets anders gebruiken dan mijn logo?

Ja, en nee. De belastingdienst schrijft specifiek dat het beeldmerk dient te verwijzen naar de onderneming. Dit betekent dat bijvoorbeeld een bedrijfsslogan ook gebruikt mag worden.

Het logo moet een minimale afmeting van 70 cm2 hebben. Lukt dat niet? Dan ziet de fiscus het verstrekken van bedrijfskleding als verkapt loon. En dat kan resulteren in een naheffing én een boete

Heeft u interesse, maar twijfelt u nog tussen transfers borduren of zeefdrukken neem dan contact op met de Mastermate specialist in uw regio.

 

Onze klanten belonen ons met een 8,6
2069 beoordelingen