Circulaire dienstverlening

Kwaliteit van bestaande materialen gebruiken

Circulaire dienstverlening
Mastermate vindt het belangrijk om het gebruik van primaire grondstoffen terug te dringen waar kan. Zo voorkomen we dat we meer van de aarde vragen dan waarin ze ons kan voorzien. Met circulaire producten houden wij waardevolle grondstoffen in de keten zonder dat ze hun waarde verliezen.

Dat wij meer van de aarde vragen dan waarin ze ons kan voorzien is een probleem. De planeet kan niet meegroeien met de oneindige vraag en grondstoffen raken op. In onze keten belanden producten bij het afval, terwijl ze nog langer mee kunnen gaan. Mastermate wil dat deze producten worden hergebruikt in plaats van dat de grondstoffen afval worden.


Samenwerken aan circulaire producten

Producten in de keten behouden zonder dat ze hun waarde verliezen, dat vraagt om samenwerking! Samen met sloopbedrijven oogsten wij producten uit gebouwen die gesloopt worden. De producten worden schoongemaakt en krijgen een technische keuring. Daarna gaan de materialen het assortiment in. Zo helpen we bouwbedrijven om circulair te bouwen: de bouw gebruikt geen nieuwe grondstoffen, maar bouwt met kwaliteit en waarde van bestaande materialen. Met slimme logistiek en fijnmazige distributie brengen we de materialen waar ze moeten zijn, zonder extra ritjes.


Samen met enthousiaste partners zetten wij ons hiervoor in, om zo gezamenlijk de keten te verduurzamen.