glass-building.jpg

Unieke service door know-how en samenwerken

De bouw is een beweeglijke wereld met continu nieuwe producten en technieken waarin stabiele factoren als kwaliteit en vakmanschap doorslaggevend zijn. Mastermate is de Technische groothandel voor de bouw, gerelateerde bedrijven zoals onderhoudsbedrijven en installateurs of woningcorporaties, met een sterke landelijke organisatie en een unieke combinatie van regionale familiebedrijven. De enige in zijn genre met praktisch overal in het land vestigingen en roots daterend uit 1888.

Video met geluid  

Via intensieve samenwerking op het terrein van innovatie, service en logistiek is Mastermate in staat om ook bovenregionaal opererende organisaties optimaal te ondersteunen. Mastermate vestigingen kennen dezelfde kwaliteitskenmerken. Een trendsettende organisatie met een "can do" cultuur, waar zowel klanten, medewerkers, partners als leveranciers zich thuisvoelen.

Innovatieve Mastermate-concepten:

De bouwstenen hiervoor: kennis, logistiek, toegepaste ict, marketing en vernieuwende concepten. Continuïteit vormt een belangrijk doel; vandaar de nadruk op flexibiliteit, betrouwbaarheid en klantvriendelijkheid: de belangrijkste pijlers voor de duurzame onderlinge band. 

Direct contact

U kunt u direct bellen via 0900 ‑ 0509.  Kies de postcode van waaruit u belt en u wordt direct doorverbonden met een vestiging bij u in de regio. Vanaf elke locatie, vast of mobiel (lokaal tarief).

Contact Formulier   

Inrichten van de voorraad, de bezorging of bouwplaatsinrichting?

Door gebruik te maken van onze MagazijnService zorgen wij voor een optimale beheersing van uw voorraad. U bepaalt of u de hele voorraad beheersing aan ons uitbesteed of deels via de bouwplaatsinrichting. Waar u ook voor kiest u bespaart flink tijd, dus geld. Wij doen er alles aan om de artikelen op het juiste tijdstip en op de juiste plaats af te leveren. Precies zoals u het wilt! Meer informatie over de MagazijnService vindt u hier. 

De juiste gereedschappen en materialen op de juiste plaats en tijd

Gereedschap, ijzerwaren, hang- en sluitwerk, toegangscontrolesystemen, bedrijfsdeuren efficiënt afhangen en diverse benodigdheden, in de bouw betekent dit bij elkaar soms duizenden producten. U bouwt gewoon op de voorraad bij Mastermate, dat bespaart u ruimte en geld op de bouw- of projectlocatie. Op het moment dat u de spullen nodig heeft, laat u ze op het door u gewenste adres bezorgen. Dat heet projectservice: in één keer of op afroep, per bouwlaag, bouwdeel, woning, bestelbus of pand, in de keet of in een container. In het laatste geval plaatsen we voor de opslag zo nodig een kleine zeecontainer op het werk. Meer informatie over de ContainerService vindt u hier.  

Service & onderhoud aan woningen en gebouwen    

U kunt het complete logistieke beheer met een gerust hart aan ons overlaten. Dat gaat verder dan het beheer uw magazijnvoorraad: ook in de verschillende service‑ en onderhoudswagens. Zo houdt u het verbruik van artikelen per wagen en (bijvoorbeeld) per woning bij met behulp van internet, PDA's en scanners. Kostenbesparing en een sluitend beheer zijn uw 1e winstpunten! Extra aantrekkelijk als u met zekere regelmaat dezelfde (soort) artikelen nodig heeft (link naar: woningcorporatie service).  

Servicecenters en service op locatie

 Uw machines en (klim)materieel verdienen het om in perfecte conditie te blijven. Voor uw veiligheid en als waarborg voor de beste prestaties. U kunt daarvoor terecht bij de Mastermate servicecenters. Denk aan zaken als keuringen- o.a. NEN-normen- en reparaties, onderhoud en leasevarianten. Ook keuringen en reparaties bij u op de bouwplaats of in een materieeldepot zijn mogelijk. Daarbij kunt u erop rekenen dat kapot of te onderhouden materieel tijdig wordt opgehaald en bezorgd.

Van order tot en met onderhoud na levering en installatie

Door het toenemende aandeel van elektromechanisch of elektronisch hang- en sluitwerk neemt de vraag naar service en onderhoud ook toe. Ook voor toegangscontrolesysteem en/of calamiteiten kunnen wij dit voor u borgen in een service-overeenkomst. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij dit borgen in een overeenkomst voor preventief en/of correctief onderhoud. Dit verbetert de levensduur en voorkomt vervroegde vervangingsinvesteringen (Link naar meer informatie).

Logistiek en administratief gemak

Ordermeldingen, (openstaande) bestellingen, afgehaalde of bij de bouwplaatsinrichting geleverde artikelen: u houdt de controle; de Mastermate -administratie reageert alert op berichten van uw interne afdeling of contactpersoon. Vooral als leveringen zijn voorzien van uw eigen codes, per artikelregel, eventueel met tussenrapportages aansluitend op uw eigen administratie. Integratie tussen uw systeem en het ERP‑systeem van Mastermate is mogelijk. Niet voor niets maakt Mastermate deel uit van verschillende ontwikkelplatforms, waaronder 'S@les in de Bouw' van Bouwend Nederland dat het elektronisch zakendoen wil stimuleren, als ook Z factuur of 2BA of EDI.

Webshop

Ook onze webshop biedt u veel handige extra diensten, zoals uw eigen bestellijsten aanmaken én werken met uw eigen artikel‑ of magazijncodes. Mastermate stemt haar webshop af op uw interne werkwijze en organisatie en is ontwikkeld om 24 x7 snel te kunnen bestellen. Verder kunt u zodra u bent ingelogd direct de voorraadstatus, uw eigen condities en prijzen zien, uw gegevens over bijvoorbeeld facturen inzien en u kunt eenvoudig uw eigen voorkeurs-(bestel)lijsten samenstellen onder uw account. Informeer bij uw vertegenwoordiger of vestiging bij u in de buurt. Nog geen login?  u kunt altijd onze producten bekijken. Ga hier naar de webshop.

Webshop account aanvragen

Mastermate-productgroepen:

 • Hang- en sluitwerk
 • Elektromechanische toepassingen
 • Gereedschappen
 • Elektrisch gereedschappen en reparatie
 • Ankerwerk
 • Bevestigingstechniek
 • Keurmerk bestendige brandwerende middelen
 • Installatiemateriaal
 • Ventilatietechniek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfskleding
 • Klimmaterialen.

Bekijk ons ruime webshop-assortiment. Kunt u het in de webshop niet vinden? neem dan gerust contact op met een vestiging.

Bijblijven in uw vakgebied gaat bijna vanzelf met de Mastermate-vakavonden en toolboxen

Uiteraard is het prettig om samen te werken met een vakgenoot die u alles kan vertellen over de optimale toepassing van vakgereedschap en bijbehorende artikelen. Een specialist met jarenlange ervaring die de actuele ontwikkelingen in de bouw op de voet volgt en deze vertaalt naar praktische en inventieve oplossingen. U kunt bij Mastermate rekenen op parate en aanbod overstijgende know-how; een speerpunt via interne Mastermate opleidingen, trainingen door leveranciers en fabrikanten. Bekijk bijvoorbeeld onze vakavonden in het event overzicht.

Acties en informatie

De Mastermail is een informatief magazine dat in eigen beheer wordt uitgegeven en wordt verspreid onder haar klanten. Daarnaast brengen wij periodiek actie-artikelen onder de aandacht.  Ook ontvangt u maandelijks een e-newsletter met nieuws over de laatste ontwikkelingen producten, technische informatie en tips. En wilt u een actieproduct uit de Mastermail bestellen, klik dan op het product in de 'bladerbare' Mastermail en u bent meteen in onze webshop. In elke Mastermate-vestiging vindt de actie-artikelen!  Bekijk hier de Mastermail

Innovatie per segment

Nieuwe ideeën of technieken voor specifieke producten zoals o.a persoonlijke beschermingsmiddelen, het upgraden van woningen, toegangscontrole, deuren afhangen, Politiekeurmerk Veilig Wonen®, klimmaterialen, hang- en sluitwerk, sleutelbeheer, service- en onderhoud aan woningen, DeurenService, MagazijnService en Building Control. Selecteer hier de voor u meest relevante brochures.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Door het toepassen van materialen en producten die lang meegaan, weinig onderhoud vergen en eenvoudig zijn bij te stellen wordt op materiaalgebruik, onderhoudstijd en afvalstromen bespaard. De beschikbaarheid van onderdelen en het voor lange tijd voorradig zijn van gekozen producten draagt ook bij tot minder afval en continuïteit in oplossingen. In sommige situaties kunnen producten meegroeien met veranderende wensen in de toekomst. Of het nu gaat om het ontwikkelen van standaardpakketten op het gebied van hang- en sluitwerk, toegangscontrole of uw machinepark: wij denken graag met uw beleidsontwikkeling mee, in keuzes vooraf en toepassing in de praktijk.

Borging kwaliteit

Het Mastermate kwaliteitszorgsysteem maakt procedures en werkwijzen eenduidig, transparant en reduceert de kans op fouten. Een kwaliteitszorgsysteem op maat ontwikkleld voor de technische handel sluit nog beter aan bij de praktijk. Daarom ontwikkelt Mastermate mee aan een kwaliteitskeurmerk voor de branche. Het zogenaamde KeurTec-keurmerk. En uiteraard voeren wij dat door in onze eigen organisatie. KeurTec staat voor kwaliteit in dienstverlening aan onze klanten (meer informatie over kwaliteit).

Regelgeving en normen

Rondom bouwen heeft u te maken met verschillende regelgeving en normeringen. Op een aantal van die normgebieden hebben wij verschillende specialisten opgeleid, bijvoorbeeld met betrekking tot het Politiekeurmerk Veilig Wonen®, het opplussen van woningen, persoonlijke beschermingsmiddelen en KAM. Specialisten die graag in uw bedrijf een instructie verzorgen op hun gebied. Vraag uw Mastermate-vertegenwoordiger naar de mogelijkheden of en mail ons.

info@mastermate.nl 

Meer informatie vindt u in de brochure Sterk Vakwerk.