Vaknieuws

5 vragen over het veiligheidsscharnier AXA Titan

5 vragen over het veiligheidsscharnier AXA Titan

5 vragen over de AXA Titan, het nieuwste veiligheidsscharnier van AXA. Rene Wulfrank, specialist hang- en sluitwerk bij Mastermate geeft antwoord.

Dit artikel verscheen ook in ons relatiemagazine Maximaal.


Hoe werkt de AXA Titan?

Rene: “De AXA Titan is een SKG 3-sterren veiligheidsscharnier waarbij de scharnierpen blokkeert door een nieuw ontwikkeld vergrendelsysteem. Men heeft geen dievenpennen op een scharnier nodig om een deur inbraakwerend te maken.”


Is de AXA Titan makkelijk te monteren?

“Je monteert de Titan sneller dan een veiligheidsscharnier mét dievenpennen. Gaten boren in het kozijn voor de dievenpennen is niet nodig. Dus hoef je ook het kozijn niet opnieuw af te lakken. In minder tijd monteer je een inbraakwerende oplossing.”


Bekijk in deze instructievideo hoe je de AXA Titan monteert:

AXA Titan instructievideo montage


Is de Titan geschikt voor renovatie? 

“Dat klopt. Vernieuw je het hang- en sluitwerk van de achterdeur, dan kun je de deur in het kozijn laten hangen. De totale dikte van het AXA Titan scharnier is 8 millimeter. Hij past dus in dezelfde infrezing als een scharnier van 89 x 89 x 3 millimeter. Je vervangt de bestaande scharnieren één voor één."


Hoe onderhoudsvriendelijk is de AXA Titan?

“De Titan is onderhoudsarm en goed bestand tegen weersinvloeden. Omdat je geen gaten meer in het kozijn hebt, tasten vocht en vuil het hout niet aan. Het kozijn blijft dus langer goed.”


Wat vind je zo bijzonder aan dit scharnier?

“Wat ik zo knap vind van AXA, is dat ze een nieuw inbraakwerend product hebben ontwikkeld voor een probleem waar al veel oplossingen voor zijn. Ook kun je met drie scharnieren een draagkracht van 180 kilo halen. En het is gebruiksvriendelijk!”

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1638 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!