Dit zeggen onze klanten

Bo-Ex en Vastgoed Service sluiten zich aan bij inkoopsamenwerking Mitros en VOC met Mastermate

Bo-Ex en Vastgoed Service sluiten zich aan bij inkoopsamenwerking Mitros en VOC met Mastermate

Woningcorporatie Bo-Ex (Utrecht) en onderhoudsbedrijf Vastgoed Service (Delft) sluiten zich aan bij de inkoopsamenwerking ‘Gezamenlijke Inkoop Onderhoudsmaterialen’.

'Gezamenlijke Inkoop Onderhoudsmaterialen' is een samenwerkingsverband van Mastermate, woningcorporatie Mitros en onderhoudsbedrijf VOC van woningcorporatie Portaal met Mastermate.


De afspraak om samen op te trekken qua inkoop is op 12 november j.l. beklonken door Marije Eleveld, directeur-bestuurder van Bo-Ex en Frans Kern, directeur Vastgoed Service. Zij zetten in het bijzijn van o.a. Wim Voskamp, directeur Mastermate, Frits Cambier van Nooten, directeur van VOC, en Henk Peter Kip en Patrick Verhoeven, directievoorzitter en manager onderhoud van Mitros, hun handtekening onder een overeenkomst tot eind 2020.


Altijd en op tijd onderhoudsmaterialen voorhanden

Bo-Ex en Vastgoed Service sluiten per direct aan bij de al bestaande inkoopsamenwerking tussen Mitros en VOC. Dankzij deze samenwerking, twee jaar geleden tot stand gekomen onder begeleiding van organisatieadviesbureau Rijnconsult, kopen de woningcorporaties sinds 2016 hun onderhoudsmaterialen gezamenlijk in bij Mastermate. 


Met haar service- en onderhoudsconcept neemt Mastermate de complete voorraad, bevoorrading en monitoring van de materialen voor het dagelijks onderhoud uit handen. De inkoopsamenwerking is intensief, met afspraken en ambities die uniek zijn in de keten. Frans Kern, directeur Vastgoed Service: “De meerwaarde van deze samenwerking is voor ons dat wij nu altijd en op tijd alle materialen voorhanden hebben.”


Realiseren van efficiency, voor de huurder

De nieuwe partijen profiteren door hun deelname aan de inkoopsamenwerking van een gemiddelde kostenverlaging van circa 10% ten opzichte van de inkoopwaarde. Dit komt voor hen neer op een gezamenlijke besparing van €50.000.


De samenwerkingspartners delen de ambitie om kosten te besparen, processen te verbeteren en van elkaar te leren, alles ten gunste van de huurder. Een ambitie die breed wordt gedragen binnen de gehele corporatiesector. Patrick Verhoeven, manager onderhoud bij Mitros: “Door de schaalvoordelen van de samenwerking zijn partijen in staat een vuist te maken richting fabrikanten. De verwachting is dat hierdoor onnodige schijven uit de keten verdwijnen en besparingen worden gerealiseerd. Alle partijen streven naar een extra korting van 3 à 5% op de huidige prijslijst.”


De ondertekening van de inkoopsamenwerking ‘Gezamenlijke Inkoop Onderhoudsmaterialen’

v.l.n.r.: Frans Kern (directeur Vastgoed Service), Marije Eleveld (directeur-bestuurder Bo-Ex), Wim Voskamp (directeur Mastermate), VOC-directeur Frits Cambier van Nooten en Mitros-directeur Henk Peter Kip bij de onderteking van de samenwerkingsovereenkomst.


Ook profiteren van deze inkoopsamenwerking?

Heeft u interesse om aan te sluiten bij de inkoopsamenwerking? Neem dan contact op met Wim Voskamp (06 - 22 97 40 56 of w.voskamp@mastermate.nl). Ook kunt u contact opnemen met Patrick Verhoeven (06 11 52 53 37 of pverhoeven@mitros.nl) of Frits Cambier van Nooten (06 51 74 15 50 of f.cambiervannooten@voc-onderhoud.nl). 


Bekijk ook:

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1963 beoordelingen