Over Mastermate

Mastermate leert. Ook met e-learning

Mastermate leert. Ook met e-learning

Mastermate investeert in de vakkennis van medewerkers. Want je kunt alleen goed advies geven als je bouwkennis up-to-date is. E-learningspecialist Mariska Kooijman over e-learning bij Mastermate.

Waarom zet Mastermate e-learning in?

Mariska: “E-learning is een goede manier om efficiënt kennis over te brengen. Zeker in onze markt, die constant in beweging is. Goede e-learning voldoet aan een aantal eisen. Het is afgestemd op de behoeften van de doelgroep, is interactief, sluit aan bij de praktijk, ziet er aantrekkelijk uit en is ook nog eens leuk om te volgen.”


Wat maakt e-learning effectief?

“Als je het goed aanpakt, kun je medewerkers volledig in hun eigen context plaatsen. Dat gebeurt als werken en leren in elkaar overvloeien. Als het onderwerp het toelaat, combineren we e-learning met producttrainingen. Het voordeel hiervan is dat iedereen de ‘theorie’ al kent en dus direct aan de slag kan met het product tijdens de training.”


Mariska Kooijman over e-learning bij Mastermate Mariska Kooijman: "We maken modules in samenwerking met productspecialisten en medewerkers. Dat zorgt ervoor dat de inhoud optimaal aansluit bij de doelgroep, praktijk en klantvragen."


Je hebt de leervoorkeuren van je collega’s onderzocht. Wat heb je ontdekt?

“Allereerst is het leuk om te zien dat onze collega’s het leuk vinden om te leren! Veel medewerkers vinden e-learning van Mastermate hiervoor een prima middel. Praten met collega’s of klanten en producttrainingen zijn het meest populair. Daarnaast vinden de meesten het vooral belangrijk om praktijkgerichte trainingen en opleidingen te krijgen.”


E-learning voor medewerkers, hoe pakt Mastermate dat aan?

“E-learning wordt ontwikkeld voor én door medewerkers van Mastermate. We maken modules in samenwerking met productspecialisten en medewerkers. Dat zorgt ervoor dat de inhoud optimaal aansluit bij de doelgroep, praktijk en klantvragen.”


Wat staat er op de planning?

E-learning modules die we gemaakt hebben zijn Kitten, PU-schuimen, Tapes en Deurdrangers. Verankeringen, Stofvrij werken en Persoonlijke beschermingsmiddelen staan op de planning. Gezamenlijk bepalen we leerdoelen, inhoud en werkvormen. Een groep collega’s die e-learning gaan volgen, beoordeelt de inhoud en test de gebouwde module. Samen zorgen we voor een maximaal resultaat!” 


Dit interview verscheen eerder in Maximaal. magazine van Mastermate.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1636 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!