Vaknieuws

Zo koop je elektrisch gereedschap dat past bij jouw bedrijf en jouw projecten.

Zo koop je elektrisch gereedschap dat past bij jouw bedrijf en jouw projecten.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van elektrisch gereedschap? Met deze tips kies je de machines die passen bij jouw bedrijf en jouw werkzaamheden.

Het aanschaffen van nieuwe machines begint met één vraag: Wat ga je doen? Welke werkzaamheden voer je uit? Kijk ook naar de materialen waarmee je werkt. Ben je timmerman, tegelzetter, sloper of installateur? Dat maakt uit voor de keuze van je machines. Een slopersbedrijf kan bijvoorbeeld voor het zware werk beter kiezen voor gesnoerd gereedschap.


Advies en informatie vragen over elektrisch gereedschap

Je vindt op internet prijsvechters met elektrisch gereedschap voor een lage prijs. De vraag is: kies je dan de machine die je écht nodig hebt. En hoe staat het met de service? Laat je goed informeren. De medewerkers van Mastermate helpen je graag met advies over elektrisch gereedschap en oplossingen voor materieelbeheer.


Werken met accu of gesnoerd gereedschap

Veel vakmensen zweren bij snoerloos gereedschap. Lekker praktisch en flexibel. Geldt dat ook voor jou? Zijn de machines en accu’s goed compatibel? Of ben je tevreden met de gesnoerde machines waar je mee werkt? Dit zijn belangrijke vragen bij de aanschaf van nieuw elektrisch gereedschap.

elektrisch gereedschap kopen Waar moet je op letten bij de aanschaf van elektrisch gereedschap? Met deze tips kies je de machines die passen bij jouw bedrijf en jouw werkzaamheden.

Kiezen voor service en extra garantie

Bij goed elektrisch gereedschap horen service en garantie. Laat je hierover goed informeren. Verdiep je in de service van de leverancier of fabrikant. Wil je productieverlies voorkomen, kijk dan of je een leenmachine krijgt. Diefstaldekking, slijtage onder garantie en gratis reparaties en keuringen: als je hier behoefte aan hebt, kun je jouw garantie uitbreiden.


Investeren in nieuwe machines voor betere afwerking

Het is mooi spul, die nieuwe machines. Maar het moet wel betaald worden! Moet je je laten leiden door de kosten? In principe niet. Kijk je puur naar de prijs, dan bestaat de kans dat je niet uitkomt bij de machines die je écht nodig hebt. Het gaat ten koste van levensduur van het gereedschap en kan voor extra kosten zorgen. Ook kan investeren van de verkeerde machine ten koste gaan van de kwaliteit van de afwerking van je werk.


Profiteren van financieel voordeel

Veel vakmensen kopen nieuw gereedschap op het moment dat ze het écht nodig hebben. Door slim te investeren, kun je soms een financieel voordeel pakken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). En soms staat een mooie machine in de actie… die kun je dan echt niet laten lopen.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
1988 beoordelingen