Vaknieuws

Nieuwe functie BestelApp: containers en afhaalkluizen openen

Nieuwe functie BestelApp: containers en afhaalkluizen openen

In de BestelApp is een nieuwe functie voor toegangsbeheer van containers en afhaalkluizen. E-commerce Specialist Joshua Jansma vertelt hierover: “Klanten kunnen nu nóg makkelijker hun spullen halen.”

Containers openen met BestelApp

Met de BestelApp kon je al gemakkelijk direct vanuit de container producten scannen om deze te bestellen. Mastermate zoekt echter altijd naar manieren om het werk nóg efficiënter te maken. De nieuwe functie in de BestelApp is hier een goed voorbeeld van. Joshua: “Dankzij een mooie samenwerking met Sem Florentinus van CES Nederland hebben we een nieuwe functie in de BestelApp ontwikkeld. Op de bouwplaats kun je met de BestelApp eerst de container openen en daarna meteen het verbruik boeken. Net zo makkelijk, in één keer door. Daarnaast maken we het mogelijk om afhaal(nacht)kluizen bij vestigingen hiermee te openen, dit is nu in vestiging Bergambacht al geregeld.”

Direct toegang tot container

“Een groot voordeel van deze nieuwe functie is dat er geen fysieke sleutel meer nodig is. Zo’n sleutel zwerft vaak over de bouwplaats of is kwijt. Wil je de container in, dan moet je op zoek en rondvragen wie de sleutel heeft. Dit kost onnodig veel tijd”, aldus Joshua. “Met deze nieuwe functie van de BestelApp hebben medewerkers, na installatie van een elektronisch slot, met hun telefoon toegang tot de container. “De uitvoerder bepaalt wie toegang heeft en regelt dit in het online beheerdersgedeelte. Moet een medewerker in de container zijn, dan opent hij deze met de BestelApp op zijn telefoon, die hij toch al in zijn zak heeft. Vele malen efficiënter! Daarnaast heeft de uitvoerder zo meer controle over toegang tot de container, nog een bijkomend voordeel”, besluit Joshua.

Afhaalkluis openen met BestelApp

Naast het openen van containers, is het nu ook mogelijk om afhaalkluizen te openen met de BestelApp. Joshua licht toe: “Afhaalkluizen zijn een vrij nieuwe optie om materialen af te halen wanneer het de klant uitkomt, in een ruimte buiten de vestiging. De bedoeling is dat je zo’n afhaalkluis ook met de BestelApp op je telefoon kunt openen. Zo kun je ook buiten openingstijden de benodigde materialen halen. We hebben dit getest bij Bergambacht en het werkt goed.”

Foto_afhaalpunt Bij deze vestiging is een afhaalpunt, waar artikelen buiten openingstijden opgehaald kunnen worden met de BestelApp.

Gebruik maken van nieuwe functie

Op de vraag hoe klanten gebruik kunnen maken van de nieuwe functie, antwoordt Joshua: “Dat is erg simpel! Voor toegang tot je container hoef je alleen maar een elektronisch slot met een mechanische opener -met batterij- te laten installeren. Dit regelt jouw Mastermate contactpersoon graag voor je. Hij of zij legt je ook uit hoe je medewerkers toegang kunt geven tot de container met de BestelApp op hun telefoon.” Hij vervolgt: “Toegang tot een afhaalkluis regelt je contactpersoon ook voor je. Met de vestiging spreek je af wanneer je jouw materialen nodig hebt. De Mastermate-medewerker zorgt ervoor dat jij binnen dat tijdsbestek, van bijvoorbeeld een uur, met jouw BestelApp toegang hebt tot de afhaal(nacht)kluis.”

Afhaalkluis openen

“Sta je eenmaal voor de afhaalkluis, log dan in op de BestelApp en kies voor ‘Magazijn openen’. Doe je dit voor de eerste keer, dan word je doorgestuurd om de app ‘Toegang’ te downloaden. Vervolgens voer je hier je persoonlijke code in en kun je de afhaalkluis openen. Een andere optie is dat je een persoonsgebonden pincode meekrijgt van jouw Mastermate-medewerker. Deze kun je dan invoeren op het slot van de afhaalkluis”, legt Joshua uit.

Aan de slag

Wil je ook gebruikmaken van toegangsbeheer voor containers en/of afhaalkluizen? Neem hiervoor contact op met jouw Mastermate-contactpersoon en vraag naar de mogelijkheden, hij/zij regelt het graag voor je.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1924 beoordelingen