Voorkom dat de motor van je boorhamer doorbrandt (en meer tips voor je machines)

Hoe voorkom je dat de motor van je boorhamer doorbrandt met beitelen? Mastermate geeft je tips voor een langere levensduur van je hakhamer.

Gebruik de machine waarvoor die is bedoeld

Als je de machine gebruikt volgens de voorschriften van de fabrikant, gaat die langer mee. Door verkeerd gebruik gaat de machine eerder kapot. Gebruik je elektrisch gereedschap intensief, laat de machine dan af en toe onbelast draaien. Dan kan de motor thermisch koelen. Dit voorkomt dat de motor doorbrandt.


Gebruik een scherpe beitel in je boorhamer

Gebruik altijd een scherpe beitel in je boorhamer tijdens het hakken. Dan gaat je machine langer mee! Gebruik je te lang een stompe beitel bij het beitelen, dan raakt de machine overbelast. En door overbelasting brandt de motor door. Vervang dus de beitel van de hak- en boorhamers als deze stomp wordt. Meteen een nieuwe beitel bestellen? Bekijk ons assortiment SDS-beitels.


Bekijk de Tip van de balie van Mastermate:

Laat je machine keuren volgens NEN 3140

Laat minimaal één keer per jaar je machines controleren en keuren volgens NEN 3140. Dit moet je laten doen door een deskundige keurmeester. Dan kun je erop vertrouwen dat je werkt met veilig gereedschap. Hoe vaak je machines moet laten keuren, hangt af van de belasting van de machine. Regel een afspraak met onze keurmeester arbeidsmiddelen.


Gereedschap schoonmaken en vervoeren

Maak je machine schoon na gebruik. Vervoer machines met bijbehorende onderdelen in een kist of koffer. Dat voorkomt beschadigingen tijdens vervoer. Zorg ook dat de boorhouder van de boorhamer altijd een lik vet heeft. Omdat de beitel heen en weer gaat in de houder, ontstaat slijtage. Vet vertraagt slijtage.Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1636 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!