Zero waste

Naar een afvalvrije bouwplaats

Zero waste
Mastermate zet zich in om het doel Zero Waste te behalen. Dit houdt in dat we afval zoveel mogelijk voorkomen en grondstoffen juist behouden. Hierbij staat hergebruik en herstel van materialen centraal, waarbij geen schade aan mens en milieu wordt toegebracht.

Reduceren niet-gerecycled bedrijfsafval

Onze ambities met betrekking tot Zero Waste zijn groot. Om hieraan bij te dragen, zetten we ons in op drie verschillende punten. Allereerst brengen we niet-gerecycled bedrijfsafval terug naar 0%. Dit houdt dus in dat we alleen maar recyclebaar bedrijfsafval produceren. Onderdeel hiervan is dat we onverkoopbare of onbruikbare producten per vestiging registreren. Ook heeft elke vestiging een inzamelpunt voor restproducten van klanten. De producten die zij hier inleveren, kunnen uiteindelijk hergebruikt worden. Als hergebruik niet mogelijk is, worden ze gerecycled.

 

Reduceren verpakkingsmateriaal en afvalvrije bouwplaats

Mastermate vindt het daarnaast belangrijk om bewuste keuzes te maken met betrekking tot verpakkingen. We willen verpakkingsmateriaal zo veel mogelijk reduceren en leveren in kratten, zoals ook te lezen is bij het doel ‘Duurzaam verpakkingsmateriaal’. Tot slot wil Mastermate bijdragen aan een afvalvrije bouwplaats. We vragen leveranciers om verpakkingsmateriaal te verminderen en nemen ons eigen verpakkingsmateriaal weer mee terug. En waar mogelijk doen we dit ook met ander klein afval.