Als kozijn-expert kun je snel en to the point adviseren.

Als kozijn-expert kun je snel en to the point adviseren.

Bart Wösten is commercieel adviseur bij Mastermate Ventilatie- & Kozijntechniek (MVT). Hij vertelt over zijn specialismen: de DUCO-ventilatieroosters en de AHA-onderdorpels voor kunststof profielen.

Om met DUCO te beginnen. Deze Belgische A-merk fabrikant is marktleider in Nederland op het gebied van raamventilatieroosters. Ik werk zeven jaar bij MMVT en sinds die tijd is DUCO zogezegd al mijn merk. Na verloop van tijd ben ik gegroeid in de rol van DUCO-expert. Ik weet van de hoed en de rand. Wel zo handig. Als een klant aan mij een klacht omschrijft en zegt dat het rooster niet naar behoren functioneert, kan ik vaak al op afstand bedenken waar de oorzaak kan liggen. Op die manier kan ik klanten dus snel en to the point telefonisch verder helpen. Zo niet, dan kan mijn collega of de technische dienst van DUCO langs de klant gaan om het euvel te verhelpen. Deze allround kennis komt dus goed van pas.


Ventilatiewaardes van een rooster

De klantvragen die ik krijg, zijn heel divers en uiteenlopend. Mijn advies is dan ook: bij goede ventilatie is het heel belangrijk hoeveel frisse lucht de woning binnenstroomt, let hier dus goed op. Een klantvraag kan zijn: Welk rooster laat het meeste lucht binnen, oftewel, welk rooster ventileert het meeste? Als expert word ik niet alleen geacht om aan te geven welk rooster het beste bij de wens van de klant past, ik moet tevens aangeven dat er allerlei berekeningen en ventilatiewaardes vasthangen aan het te plaatsen rooster.


Oppassen met over-ventileren

Je moet er bijvoorbeeld goed voor waken dat je niet gaat over-ventileren, zoals dat zo mooi heet. Doe je dat wel, dan krijg je tocht en dus geen prettig werk- of woonklimaat in het pand. Wat ik mooi vind aan DUCO is dat het bedrijf goed kijkt naar de groene voetafdruk die wordt achtergelaten. Werden roosters vroeger vooral op kleur gebracht met een anodisatieproces (op chemische basis dus), tegenwoordig is er een veel milieuvriendelijker alternatief en dat is Anodic Ral poedercoaten. DUCO wil overduidelijk naar een betere, duurzame wereld en daar past een milieuvriendelijker proces dan ook zeker bij.

AHA onderdorpel  Cradle-to-Cradle Onze maatwerk onderdorpels zijn slijtvast, door-en-door gekleurd, onbreekbaar, wind- en waterdicht, onderhoudsarm en ze worden pasklaar geleverd.


Maatwerk onderdorpels

Over duurzaamheid gesproken. Ik noemde eerder al mijn andere specialisatie: de AHA-onderdorpel. Dit mooie product is 100% recyclebaar en samen ontwikkeld met een aantal partijen vanuit de kunststofmarkt. In 2017 rolden de eerste dorpels van de band en sindsdien zijn deze een groot succes. Onze maatwerk onderdorpels zijn slijtvast, door-en-door gekleurd, onbreekbaar, wind- en waterdicht, onderhoudsarm en ze worden pasklaar geleverd.


Cradle-to-Cradle onderdorpel

Het mooie is bovendien dat alle reststukken die wij overhouden in onze eigen productie wekelijks worden opgehaald en alles wordt direct gebruikt voor de fabricage van de nieuwe voorraadproducten. Mede hierdoor zijn wij Cradle-to-Cradle (Silver status) gecertificeerd. Werkelijk niets gaat verloren bij de productie van onze onderdorpell! Vanuit Mastermate zijn ook wij heel sterk met onze ecologische voetafdruk bezig, vanaf 2030 willen we volledig duurzaam zijn.


AHA onderdorpel Cradle-to-Cradle Onze AHA-onderdorpel is is 100% recyclebaar en is Cradle-to-Cradle (Silver status) gecertificeerd.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1832 beoordelingen