Vaknieuws

Ga de strijd aan met schimmels!

Ga de strijd aan met schimmels!

Verffabrikant Inducoat heeft een effectief schimmelwerend systeem ontwikkeld. Met de Inducoat muurverf bescherm je wanden en plafonds jaren effectief tegen schimmel.

De badkamer, de douche en andere vochtige ruimtes in huis zijn dé plekken waar schimmels en weerplekken opduiken. Goed ventileren is de beste oplossing. Toch doen bewoners dit vaak niet of niet goed. Hoe help je bewoners aan een gezond huis zonder schimmels?


Dit artikel is eerder gepubliceerd in de Mastermate Bouwkrant.


Schimmelwerend systeem Inducoat

Verffabrikant Inducoat heeft een effectief schimmelwerend systeem ontwikkeld. Meerdere fabrikanten claimen schimmelwerende muurverven te produceren. Die werken in de praktijk niet of nauwelijks. Het systeem van Inducoat is bewezen effectief. Het is getest door een onafhankelijke instantie. De werking én veiligheid voor mens en milieu zijn gegarandeerd.


Schimmelwerend in 3 stappen

Het toepassen van dit schimmelwerende systeem is eenvoudig. Eerst behandel je de schimmelplekken met een waterverdunde, biologisch afbreekbare cleaner. Hiermee dood je de schimmel. De cleaner laat je 24 uur inwerken. Dode schimmelresten borstel je vervolgens af. Daarna breng je de schimmelwerende muurverf aan met kwast, roller of airless spuit.


Cleaner: spray en jerrycan

De cleaner is verkrijgbaar als bus met spray én als 5 liter jerrycan. De spray is handig voor het behandelen van kleine oppervlakken. Bij grotere oppervlakken kies je voor de 5 liter jerrycan. Woningcorporaties en onderhoudsbedrijven werken meestal met de jerrycan en brengen de cleaner aan met een bekistingsspuit.


Bescherming tegen schimmels

De muurverf voorkomt dat de schimmel zich aan de oppervlakte hecht. Het neemt de oorzaken van schimmelvorming (slechte ventilatie) niet weg. Met de Inducoat muurverf bescherm je wanden en plafonds jaren effectief tegen schimmel!

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1638 beoordelingen
  • Het juiste advies voor u
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!