Elektronische toegangscontrole voor uw appartementencomplex

Elektronische toegangscontrole voor uw appartementencomplex

Er zijn goede redenen om als Vereniging van Eigenaren (VvE) na te denken over elektronische toegangscontrole. Wij helpen u met concreet advies over een toegangsoplossing voor uw complex.

Wooncomplexen en het probleem van sleutels 

De sleutels van een wooncomplex zijn een belangrijke garantie voor de veiligheid van een gebouw. Want alleen degene mét sleutel kan naar binnen. Toch er is een probleem met sleutels: de eigenaar kan ze kwijtraken en ze kunnen worden gestolen. Ook vallen ze uit jassen en tassen. Of de gebruiker vergeet bij een verhuizing de extra sleutels van zijn voordeur over te dragen aan de nieuwe bewoners. Het gevolg: een onveilig gevoel. 


Ook zijn meerdere sleutels voor één complex gewoon onhandig. Van voordeur tot de bergingsdeur, van de entreedeur tot onderhoudsruimte: alle deuren in een complex kunnen leiden tot een dikke sleutelbos in uw broekzak. Gelukkig zijn er allerlei oplossingen die het sleutelbeheer van wooncomplexen makkelijker maken, voor bewoners én de beheerder.


Welke toegangsoplossing past bij uw complex? Bespreek het met de VvE

Er zijn veel elektronische toegangssystemen op de markt. Welk systeem past bij uw appartementencomplex? Dat kunt u best zelf bepalen, samen met de bewoners van het complex. Als u merkt dat bewoners ontevreden zijn of zich zorgen maken over de veiligheid, zet het onderwerp dan eens op de agenda van een VvE-vergadering.


Eerst verdiept u zich in de materie. U hoeft niet zelf allemaal productfolders bij elkaar te zoeken. Die kunnen wij aan u geven. Samen met een eerste advies over de beschikbare systemen en de mogelijkheden. Zo helpen we u aan een concreet aanbod voor uw medebewoners. 


De VvE maakt de keuze voor een toegangssysteem

Als de leden van uw VvE enthousiast zijn, werken we een aantal systemen voor u uit. We ontwerpen bijvoorbeeld drie systemen die tegemoet komen aan wensen van de bewoners. Dan kunnen we ook al een eerste kostenindicatie geven. In een volgende VvE-vergadering presenteert u de uitgewerkte toegangscontrolesystemen en de kosten. Door die informatie weet u steeds meer over toegangscontrole. U wordt eigenlijk de adviseur van uw VvE.


Wilt u dat liever niet, dan geven wij die presentatie. Ook kunnen we een adviseur van de leverancier uitnodigen. Die kan nóg meer vertellen over de werking van een systeem. We zorgen voor demonstratiemateriaal. Deurbeslag, kaarten, tags en elektrische sleutels: uw medebewoners kunnen alles zien en aanraken. Hoe een sleutel in de hand ligt, kan maar zo de doorslag geven bij de keuze van een toegangssysteem.


Gemak voor de beheerder

Voor de bewoners van een wooncomplex telt het gevoel van veiligheid. Maar vergeet ook de praktische kant niet. Een elektronische toegangsoplossing maakt sleutelbeheer een stuk makkelijker. Het bijmaken van sleutels – bij verlies of diefstal – kost minder tijd en is minder gedoe. De beheerder hoeft niet te zoeken naar het sleutelcertificaat en de sleutelspecialist in te schakelen. Hij maakt zelf een nieuwe kaart of tag aan. Bij verlies of diefstal van een kaart doet u precies hetzelfde. Voordeel voor de bewoner: die heeft in een paar muisklikken een nieuwe kaart.


Verhuist een bewoner, dan verwijdert de beheerder al zijn tags of kaarten uit het toegangssysteem en vervangt die door een nieuwe. Zo blijft het systeem up-to-date én veilig! Met hetzelfde gemak maakt de beheerder tags voor andere gebruikers van het gebouw. Denk aan de onderhoudsmonteur of de schoonmaker. De tag of kaart leidt ze door het gebouw. Want ze kunnen daarmee alleen de deuren openen van de ruimtes waar ze ‘moeten’zijn.


Nieuwe technieken voor bestaande entreedeuren

Heeft de entreedeur van uw appartementencomplex een draaideurautomaat, dan kunt u daar het elektronisch toegangssysteem op laten aansluiten. Die draaideurautomaat hoeft u niet te vernieuwen. Dat scheelt weer in de kosten. Ook een alarminstallatie kan worden gekoppeld aan het toegangssysteem. De nieuwe techniek kan worden geïntegreerd in de bestaande situatie. Ook dat is slim toegangsbeheer.


U wilt een goede presentatie over elektronische toegangscontrole voor uw gebouw? Mijn collega’s en ik vertellen graag over de mogelijkheden op uw volgende VvE-vergadering.


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1924 beoordelingen