Dit zeggen onze klanten

Mastermate partner bij een omvangrijke kantoortransformatie Blanksma Groep

Mastermate partner bij een omvangrijke kantoortransformatie Blanksma Groep

Blanksma Groep realiseerde de uitdagende transformatie van een kantoorpand naar appartementen. Mastermate leverde 467 deuren voor dit project. Een interview over deze bijzondere metamorfose.

In 2017 kwam de Blanksma Groep als beste uit de bus bij een inlevering (eind 2017) van een transformatie van een chic Haags kantoorpand naar high-end expat-appartementen. Voor dit prestigieuze project was Mastermate de leverancier van maar liefst 467 deuren. Algemeen directeur Mark van Gurp en Jan Bevaart, projectleider bij Mastermate, vertellen wat deze metamorfose zo bijzonder en uitdagend maakte.

Jan Bevaart en Mark van Gurp Mark van Gurp en Jan Bevaart over deze bijzondere transformatie: "Eigenlijk was het achteraf gezien een mission impossible die toch maar mooi gerealiseerd is."

Mark, kun je vertellen wat meer vertellen over deze transformatie? 

“Het gaat om een pand van rond 1930 waar vroeger woningen in zaten, daarna kreeg het een kantoorbestemming en nu kwamen er dus weer woningen in. Deze 42 luxueuze appartementen met een hoog afwerkingsniveau liggen aan de Stolkweg, één van de duurdere straten van de hofstad. In 2018 hebben wij het gebouw eerst grondig onderzocht, want bij een oud pand weet je nooit wat je tegenkomt en waar je tegenaan kunt lopen.”


Wat maakt deze transformatie bijzonder voor jullie als aannemer?

“De planning was uitdagend en de keuzes die gemaakt moesten worden, net zoals de besluitvorming trouwens. Het was al met al best complex, een transformatie waarbij je een treintje op gang wilt krijgen. In de eerste woning waar je gestart bent ben je al aan het sauzen en in de laatste woning moeten de binnenwanden nog geplaatst worden. Een treintje dat door zo’n gebouw heen beweegt, gaat rollen waardoor je een beoogde planning realiseert. Daar komt bij dat geen appartement hetzelfde was, dus er kwam veel maatwerk bij kijken.”

Stolkweg Den Haag Transformatie van een pand aan de Stolkweg in Den Haag: van kantoorbestemming naar 42 luxueuze appartementen met een hoog afwerkingsniveau. Foto: Déwy de Wit fotografie

En Jan, hoe is Mastermate aangehaakt bij dit project? 

“Mastermate heeft een offerte gemaakt bij de aanbesteding in 2017. Wij waren vooral betrokken vanwege de levering van de deuren, het hang- en sluitwerk en het uiteindelijke afhangen. Kijk, renovaties zijn altijd spannend omdat je tegen onverwachte zaken aan kunt lopen. We konden gelukkig veel deuren inmeten omdat de kozijnen er al bij stonden, maar in de laatste fase was het: de kozijnen zijn er nog niet, maar bestel de deuren alvast want we moeten ze over een paar weken hebben. Daar zit natuurlijk een risico aan vast.” Mark vult aan: “Van belang hierbij was ook: hoe dik worden de dek- en parketvloeren, die laatste hebben wij overigens niet zelf gelegd. Het lastige met de hoogte was dat de bestaande vloeren verschillende hoogtes hadden en je wilt dat ze uiteindelijk op één gelijke hoogte uitkomen. Dit was ook weer van invloed op de hoogte van de deuren.”


Wat was voor zowel jullie als voor Mastermate de grootste uitdaging?

Mark: “Ik durf wel te stellen dat dat de voordeuren waren, toch Jan? Die moesten aan nogal wat eisen voldoen. Zo moesten ze geluidwerend en zelfsluitend zijn, aangesloten op de brandmeldcentrale, 30 minuten brandwerend met een interne dranger. De deuren moesten daarnaast een motormeerpuntsluiting hebben, evenals een kabeldoorvoer en kabelovergang. Tot slot dienden ze een hoogwaardige eikenhouten afwerking te krijgen mét een valdorpel. We zijn bij Blanksma vier à vijf maanden bezig geweest om de juiste deur te vinden. Uiteindelijk wist Jan in Limburg een leverancier te vinden, daar zijn we met de opdrachtgevers nog langs geweest.” Jan: “Ik weet nog dat er flink wat druk zat op de levering, maar we hebben het gered. Ondanks het feit dat fabrikant Houtz in coronatijd te maken kreeg met zieken. Het eindresultaat is wel dat het schitterende deuren zijn geworden. Eigenlijk was het achteraf gezien een mission impossible die toch maar mooi gerealiseerd is.”


transformatie stolkweg den haag blanksma bouw Voor de transformatie van het kantoorpand leverde Mastermate in totaal 467 deuren. Het ging om de luxe voordeuren, HPL-deuren, dubbele deuren en een aantal deuren met glas. Foto: Déwy de Wit Fotografie


Wat verwacht jij van een technische groothandel, Mark?

Mark: “Dat hangt af van de bril waar ik door kijk. Bij ons is er een gezonde spanning tussen calculatie, werkvoorbereiding en de projectteams. Voor een werkvoorbereider is die offerte bijvoorbeeld veel minder van belang. Voor hem is het belangrijker hoe een samenwerking verloopt, ontzorgen, kennis inbrengen, goed advies, procesbeheersing, dat soort zaken.”


Hoe heb je de samenwerking met Mastermate ervaren?

Mark: “De samenwerking met Jan was sowieso top. Ik heb Jan héél vaak over de voordeuren gebeld en hij heeft stad en land afgezocht. En gevonden, daar gaat het om.” Jan, aanvullend: “Voor ons was het super dat we een partij konden aandragen die zei: dit kunnen wij. Voor mij was het bijzonder om te doen, want zo’n project heb ik beslist niet elke maand. Zogezegd ging het om 467 deuren in totaal, waaronder de luxe voordeuren, HPL-deuren, dubbele deuren en een aantal deuren met glas.” Mark concludeert: “Voor wat betreft Mastermate; het hele plaatje klopte. In het voortraject de technische input, zoals de soorten krukken en de bemonstering, maar ook in het afhangen, het hang- en sluitwerk en de montage van het deurbeslag. De flexibiliteit van Mastermate in het sturen in het verloop van het traject was groot. Doordat wij niet heel specifiek konden plannen, was dat voor Mastermate en voor de fabrikant vaak best een pittige uitdaging. Uiteindelijk hebben we het project met minimale vertraging weten op te leveren.”

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1924 beoordelingen