Succesvolle transformaties: 5 vragen én antwoorden

Succesvolle transformaties: 5 vragen én antwoorden

Transformatie is een geweldige kans voor uw bouwbedrijf. Waarom? En wat is de strategie voor een succesvolle transformatie? 5 vragen én antwoorden over vastgoedtransformatie.

Vastgoedtransformatie: waarom moet u eraan beginnen?

De meest voor de hand liggende reden is: er valt werk te halen. Tot 2040 zijn één miljoen nieuwe woningen nodig. Ongeveer een derde van de leegstaande kantoren is te transformeren naar woningen. Er is dus werk aan de winkel! En dat is goed voor de continuïteit van uw onderneming. Ook zijn er maatschappelijke baten. Vastgoedtransformatie:

  • voorziet in de enorme woningbehoefte
  • gaat leegstand en verloedering tegen
  • is een duurzame manier van bouwen.


Transformatie vereist specifieke vakkennis. Denk aan brandveiligheid, toegangsbeheer, vluchtwegtechniek en geluidseisen. Een succesvol transformatietraject draait om kennis delen, samenwerken en een goede werkvoorbereiding met een integrale aanpak. Mastermate geeft grip op transformatie.


Kan mijn bouwbedrijf een transformatie uitvoeren?

Ieder bouwbedrijf kan zich richten op transformatie. Eerlijk is eerlijk: de afgelopen jaren is al het nodige vastgoed getransformeerd. De ‘makkelijke’ projecten zijn inmiddels gedaan. Nu zijn de complexere transformatieprojecten aan de beurt. Dit is niets om bang voor te zijn. Heeft u de juiste kennis voorhanden, dan heeft u ook aan grip op transformatie.


Welke kennis en vaardigheden zijn nodig bij transformatie?

Bij transformatie ondergaat een gebouw een functieverandering. Dit vraagt onder andere om kennis van wet- en regelgeving en technische kennis. Veel technische kennis is traditioneel aanwezig bij de aannemer. Omdat het om een functieverandering gaat, vereist transformatie specifieke vakkennis. Hierbij moet u denken aan brandveiligheid, toegangsbeheer, vluchtwegtechniek en geluidseisen.


Wat is de strategie voor een succesvolle transformatie?

Succesvol transformeren vraagt om een brede blik. Kennis delen en samenwerken staan centraal. De leden van uitvoeringsteam moeten gewend zijn verder te kijken dan het eigen specialisme en signalen uit de omgeving goed aanvoelen. Andere zaken die bijdragen aan een succesvol transformatietraject zijn een gedegen voortraject en een goede werkvoorbereiding met een integrale aanpak en planning.


Bij wie kan je advies vragen over materialen en planning?

Samenwerken met ketenpartners levert voordeel op als het gaat om materiaalkeuzes, planning en logistiek. Voor de vakinhoudelijke uitdagingen op het gebied van brandwerendheid, energetica, duurzaamheid, vluchtwegtechniek en geluidwerendheid kan Mastermate als technische groothandel meedenken.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
2032 beoordelingen