Duurzame producten

Naar een duurzaam assortiment

Duurzame producten
In ons assortiment komen steeds meer duurzame alternatieven. Naast circulaire producten bieden we ook inzichten in de duurzaamheid van onze producten en leveranciers. Het is een grote uitdaging waar we de komende jaren flink op inzetten.

Ons assortiment verduurzamen is één van de grotere uitdagingen de komende tijd. Want waar moet je allemaal op letten als je de duurzaamheid meet van een product? Duurzaamheid gaat niet alleen over klimaatverandering, het is een complexe uitdaging. We kijken niet alleen naar materiaalgebruik en CO2-uitstoot, maar ook naar land van herkomst, arbeidsomstandigheden bij de leverancier, transportstromen en kwaliteit van een product. Dit is een flinke klus waar we hard aan werken. Dit proces vraagt om samenwerking met onze leveranciers en hier investeren we flink in.


Meetbaar maken

Het doel is om inzicht te geven in de duurzaamheid van onze producten, zodat onze klanten bewuste keuzes kunnen maken. Wij creëren niet ons eigen meetsysteem om een beoordeling van de producten te doen. Het is een onafhankelijke partij die informatie verzamelt en beoordeelt aan de hand van de vele bestaande certificeringen op het gebied van duurzaamheid. Dit zal uiteindelijk inzicht geven in duurzaamheidsscores van onze producten.

 

Transparantie in de keten

Het assortiment is breed en onze producten komen bij veel verschillende (internationale) leveranciers vandaan. Het vraagt om samenwerking met en transparantie vanuit onze leveranciers. Zo kunnen we gezamenlijk inzichten geven in de duurzame aspecten van een product, op basis van economische, milieu en sociale gronden.