Dit zeggen onze klanten

"Wij weten ongeveer wat er te koop is, maar Mastermate weet het precies."

"Wij weten ongeveer wat er te koop is, maar Mastermate weet het precies."

Koen van der Gulik is mede-eigenaar Zicht Bouw en Zicht Dakopbouw uit Zwaagdijk, Hij vertelt over de aanschaf van elektrisch gereedschap en waarom hij bij Mastermate gereedschap koopt.

Zicht Bouw en Zicht Dakopbouw zijn twee aparte bedrijven die heel intensief met elkaar samenwerken, vertelt mede-eigenaar Koen van der Gulik: "In 2018 zijn mijn compagnon Sybren en ik voor onszelf begonnen. Zicht Bouw doet bouw, onderhoud en interieur voor woningen en bedrijfspanden. Zicht Dakopbouw is dé specialist in het produceren, plaatsen en afwerken van een dakopbouw of dakkapel. Wij nemen het volledige traject op ons, van het aanvragen van de vergunning tot het afwerken van de dakopbouw. Zo ontzien we de bewoner van extra rompslomp. Het plaatsen van de dakopbouw of dakkapel gebeurt zelfs in één dag. We produceren alles prefab in onze eigen werkplaats en plaatsen dan de verdieping bij de klant."


Dit interview is onderdeel van een serie over elektrisch gereedschap kopen. Lees ook het interview met Mike Holla van Tension Elektrotechniek en Marco de Keizer van M. de Keizer Timmer- en Onderhoudsbedrijf.

 

Werken met accugereedschap: lekker flexibel

Doordat de werkzaamheden van Zicht Bouw en Zicht Dakopbouw heel breed zijn, geldt dat ook voor de soorten gereedschap die ze gebruiken, aldus Koen: “Wij gebruiken zo veel mogelijk accugereedschap, omdat je daarmee lekker flexibel bent. Zelfs heb ik er altijd een gigantische hekel aan als je op de bouw overal snoeren hebt liggen en tegenwoordig kan dat gewoon met accu. Wij hebben al het gereedschap van Makita en Festool en dat is gewoon heel goed spul. Van Festool gebruiken we liniaalzagen, isolatiezagen en gipsschroevers. Van Makita gebruiken we onder andere decoupeerzagen, cirkelzagen en boormachines, allemaal op accu. Iedereen heeft zijn eigen sets en wat extra accu’s, dan pakt niemand mis. Hooguit twee keer op een dag heb je een nieuwe accu nodig, maar dat is nog steeds veel fijner dan met een snoer werken.”

 

Nieuwe werknemer, nieuw gereedschap

In principe koopt Koen alleen nieuw gereedschap wanneer het nodig is en niet omdat het in de aanbieding is. Onlangs heeft hij flink ingeslagen: “We kregen er een nieuwe werknemer bij en dan heb je toch wel wat nieuws nodig natuurlijk. Die bus moet gevuld worden. En het ligt gewoon voor het grijpen bij Mastermate, vooral die schroeftollen. En anders moet je misschien een dag wachten.” Over de Mastermate-vestiging in Zwaagdijk is Koen positief: “Als je iets nodig hebt of er moet iets uitgezocht worden, dan gaan ze er meteen voor je achteraan. Dat is echt heel fijn. Bij die grote elementen die wij maken, werken we met grote tellerkopschroeven. Dan heb je ook zwaardere schroeftollen nodig, want anders beginnen ze te roken. We laten ons dan altijd goed informeren. Wij weten wel ongeveer wat er te koop is, maar zij weten het precies.”

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1924 beoordelingen