Veilig werken met goede veiligheidsschoenen

Veilig werken met goede veiligheidsschoenen

Een klant kwam bij Mastermate met een kapotte werkschoen. In deze blog vertelt PBM-specialist John Geerlings wat er was gebeurt. Én hij geeft meteen een aantal tips voor veiligheidsschoenen.

Een tijdje terug kwam een klant bij me met een kapotte werkschoen. De neus van de veiligheidsschoen lag helemaal open. Je keek recht op de binnenzool! Wat was er gebeurd?


De man was met zijn schoen in aanraking gekomen met een machine waarmee hij werkte. De schrik zat er goed in bij hem. Gelukkig heeft hij dankzij de werkschoen zijn tenen en zijn voet nog. Ik liet de vernielde schoen tijdens een toolbox veilig werken zien aan een schoenenleverancier. Die zag zulke kapotte werkschoenen toch wel vaker. Hij zag ook dat deze vakman enorm veel geluk heeft gehad. 


Wat is een geschikte veiligheidsschoen?

Had deze vakman écht geluk gehad? Hij had niet de eerste de beste schoenen aan. Het waren kwalitatief goede veiligheidsschoenen, geschikt voor de situatie waarin hij werkte. Als een klant mij advies vraagt over nieuwe veiligheidsschoenen, vraag ik daarom altijd wat hij gaat doen. Waar kom je met die schoenen? In welke situaties draag je ze? Zo kom je tot de keuze voor een geschikte werkschoen.


Hoe maak je als vakman de goede keus? Ik geef je een aantal voorbeelden.


Werkschoenen voor onderhoudsmonteur of logistiek medewerker

Ben je onderhoudsmonteur in een fabriekshal of ben je logistiek medewerker, dan maak je met bijvoorbeeld de Nova Logik S1P een goede keus. Deze schoen van Bata is gemaakt van lichte, ademende materialen. Daardoor zijn ze makkelijk te dragen. Ze beschermen je voeten goed en zitten comfortabel. En ze zien er ook nog eens sportief uit.


Werkschoen Nova Logik S1P De Nova Logik S1P: een goede keus voor onderhoudsmonteur of logistiek medewerker


Laars voor de ruwbouw

Als timmerman in de ruwbouw werk je buiten, kom je in aanraking met vers beton. Dat is funest voor elke schoen. Dan kan je beter een laars nemen, zoals de Sixton Montana. Deze laars heeft een S3-normering. Dit betekent dat deze waterbestendige laars een sterke veiligheidsneus en een stevige veiligheidszool heeft. Het bovenmateriaal is gemaakt van robuust gecoat leder en ze zijn zowel met als zonder fleecevoering verkrijgbaar. Je voeten zijn rondom dus goed beschermd. En ondanks al die bescherming, zit ‘ie comfortabel. 


Laars Sixton Montana De Sixton Montana: voor de timmerman in de ruwbouw


Ligt de fundering, staan de dragende muren en het dak, dan zou je je laarzen kunnen omruilen voor werkschoenen. Schoenen die tegen een stootje en natheid kunnen, zijn onder andere de Bata PWR312 of PWR309. Deze modellen hebben een stalen neus en een stalen tussenzool. De PU-neusbescherming biedt extra bescherming tegen slijtage van het leer op de neus.


Bata: werkschoenen voor de ruwbouw Veiligheidschoenen die tegen een stootje en natheid kunnen: de Bata PWR312 of PWR309


Advies vragen voor een passende werkschoen

De keuze voor de goede werkschoen is maatwerk. Letterlijk. Dat geldt ook voor werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Het kiezen van een veiligheidsschoen gaat verder dan een schoen die past en lekker zit. Het is altijd raadzaam om advies te vragen bij een specialist. Dan doe je geen gelukkige greep, maar ga je met degelijke werkschoenen en kleding goed beschermd de bouw op.


Trouwens, wil je de kapotte werkschoen zien? Kijk dan op de Facebookpagina van Mastermate Katwijk.

Ook interessant


Onze klanten belonen ons met een 8,6
1968 beoordelingen