buildingcontrol-grijs.jpg

Specialisten van Mastermate bloggen regelmatig over hun werk en projecten. Op onze websites over Building Control, DeurenService en RuwbouwService vertellen adviseurs en commercieel medewerkers over projecten en delen ze tips. We hebben de vijf populairste blogs van 2017 op een rij gezet.

Roy Bruggink – Binnendeur en kozijn: zo past de combinatie

Als je voor een bouwproject binnendeuren en kozijnen bestelt op basis van de productietekeningen en het bestek, moet die combinatie op het werk passen. Toch past de deur vaak niet in het kozijn. Vooral bij brandwerende deuren is dat het geval. Roy Bruggink legt uit hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.
Lees meer


Harry van den Heuvel – Het ankerplan uitvoeren: sneller werken met minder gereedschap
Bij het maken van een ankerplan telt in de eerste plaats de constructieve veiligheid van een gebouw. Maar zo’n ankerplan ‘volgens het boekje’ kan in de uitvoering praktische uitdagingen opleveren. Veel en vaak wisselen van gereedschap bijvoorbeeld. Dat kan handiger (en sneller), vertelt Harry van den Heuvel.
Lees meer


Cor Stok – Deurbeslag vervangen in monumenten
Het vervangen van deurbeslag in monumentale gebouwen kan een flinke uitdaging zijn. Cor Stok geeft drie tips zodat het nieuwe deurkrukgarnituur en het slot goed passen in de bestaande deur. En zodat het deurbeslag past bij de stijl van het gebouw.
Lees meer


Francois van der Burgt – Toegang tot een fitnesscentrum
Het toegangsbeheer van een gebouw met verschillende groepen gebruikers is een complex vraagstuk. Je wilt als beheerder de regie over de toegang tot je multifunctionele gebouw. Maar je wilt ook dat het gebouw goed toegankelijk is voor bezoekers. Francois van der Burgt ging deze uitdaging aan voor een landelijk opererende fitnessketen.
Lees meer


Arno Olden – Een gebouw zonder sleutels?
De vraag naar elektronische sluitsystemen groeit. Toch hebben de fysieke sleutel voorlopig nog nodig, denkt Arno Olden. In zijn blog vertelt hij over nieuwe elektronische toegangspakketten. Leveranciers praten al over een gebouw dat honderd procent sleutelvrij is. Is dat binnenkort realiteit?
Lees meer

 

VESTIGINGEN

mastermate-vestigingen-landkaart