Voor verantwoord bosbeheer

FSC/PEFC

U kunt bij Mastermate terecht voor producten van FSC®- en PEFC-gecertificeerd hout.

Onze locatie Apeldoorn is FSC®-gecertificeerd. De vestiging Groningen is ook PEFC-gecertificeerd.


Bekijk het FSC®-certificaat (het nummer is FSC-C121405)

Bekijk het PEFC-certificaat (het nummer is PEFC/30-32-764)


Onderdeel van duurzaam bouwen

De gecertificeerde vestigingen voldoen bij zowel de inkoop als de verkoop van hout aan de voorwaarden voor verantwoord bosbeheer. Met FSC®- en PEFC-gecertificeerd hout bouwt u aan een circulaire, CO2-neutrale en gezondere leef- en werkomgeving. In een gecertificeerd bos zorgt de boseigenaar ervoor dat wat geoogst wordt, ook weer bijgroeit. Daardoor wordt er continu CO2 opgenomen door bomen en hebben gecertificeerde bossen een positieve impact op het klimaat.


Voordelen

Hout is goed voor de gezondheid van de mensen die wonen of werken in gebouwen. Hout heeft een positief effect op de kwaliteit van de lucht, zorgt voor beter evenwicht in luchtvochtigheid, draagt bij aan een gevoel van comfort en levert een betere akoestiek.


Garantie

Bomen nemen tijdens hun groei via de bladeren het broeikasgas kooldioxide (CO2) uit de lucht en geven zuurstof vrij aan de atmosfeer. Het keurmerk garandeert niet alleen de herkomst van hout, tevens geeft het de garantie dat het bos in stand blijft, zodat ook toekomstige generaties hout kunnen blijven gebruiken. 


De overheid bevordert het gebruik van duurzaam hout niet alleen via duurzaam inkopen, maar ook in financiële zin door het geven van subsidies.


Certificering

Met behulp van certificering wordt gewaarborgd dat de FSC®- en PEFC-voorwaarden worden nageleefd. Jaarlijks wordt door de instantie SKH en DuraCert een externe audit afgenomen ter verificatie van beide systemen. Dit betekent in het kort dat een certificerende instantie vaststelt of door Mastermate Apeldoorn en Groningen wordt voldaan aan de voorwaarden. Het certificaat noemt men een handelsketen certificaat (Chain of Custody en groepscertificaat) en is voor alle partijen tussen het bos en de eindgebruiker. 


Meer informatie over FSC® en PEFC

Algemene informatie over FSC® en PEFC Nederland vindt u op de websites van deze organisaties. Of bekijk deze informatieve video over FSC® en PEFC.


Vraag naar onze FSC® - en PEFC-gecertificeerde producten!


Wilt u meer weten over Mastermate en het FSC®- of PEFC-certificaat, neem dan contact op met onze KAM-manager. Stuur een e-mail naar kam@mastermate.nl.

Onze klanten belonen ons met een 8,6
2019 beoordelingen