Voor verantwoord bosbeheer

FSC/PEFC

Mastermate voldoet bij zowel de inkoop als de verkoop van hout aan de voorwaarden voor verantwoord bosbeheer.

Onze locaties Apeldoorn, Delfgauw, Groningen, Spijkenisse, Stellendam en Zoetermeer zijn FSC®-gecertificeerd. De vestigingen Apeldoorn en Groningen zijn ook PEFC gecertificeerd. Maatregelen die ons in de keten leiden naar een verantwoord bosbeheer, zijn door deze vestigingen vastgelegd in het FSC®- en/of PEFC-handboek. Als schakel in de gehele keten zorgt Mastermate dat zowel de inkoop als de verkoop volgens deze voorwaarden plaatsvindt.


Bekijk het FSC®-certificaat (het nummer is SKH-COC-000492)

Bekijk het PEFC-certificaat (het nummer is SCS-PEFC/COC-000652-FC).


Voor wereldwijd verantwoord bosbeheer

FSC® staat voor 'Forest Stewardship Council'®, vrij vertaald 'Raad voor goed bosbeheer'. PEFC™ staat voor ‘Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes’. Beide zijn internationale non-profitorganisaties opgericht door boseigenaren, houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties. Doel van deze organisaties is een wereldwijd verantwoord bosbeheer. FSC® / PEFC maakt het hout herkenbaar voor de eindgebruiker. Met behulp van certificering wordt gewaarborgd dat de regels worden nageleefd.


Jaarlijks een externe audit 

Jaarlijks wordt door de instantie SKH en DuraCert een externe audit afgenomen ter verificatie van beide systemen. Dit betekent in het kort dat een certificerende instantie vaststelt of door Mastermate Apeldoorn, Delfgauw, Groningen, Spijkenisse, Stellendam en Zoetermeer wordt voldaan aan de voorwaarden. Het certificaat noemt men een handelsketen certificaat (Chain of Custody en groepscertificaat) en het PEFC-certificaat betreft een groepscertificaat is voor alle partijen tussen het bos en de eindgebruiker. 


Meer informatie over FSC® en PEFC

Op deze website vindt u veel algemene informatie over FSC®. Meer over PEFC vindt u op de PEFC-website. Of bekijk deze informatieve video over FSC® en PEFC.


Wilt u meer weten over Mastermate en het FSC®- of PEFC-certificaat, neem dan contact op met onze KAM-manager. Stuur een e-mail naar kam@mastermate.nl.


  • Het juiste advies voor mij
  • Meer grip op uw bouwproces
  • Snel aan de slag!