buildingcontrol-grijs.jpg

De utiliteitsbouw klimt uit het dal. De sector ‘vervoer en communicatie’ groeit sterk en de transformatiemarkt is een substantiële markt geworden. Maar wilt u als aannemer die kansen pakken, hoe blijft u de concurrentie dan voor? U leest het in de Mastermail oktober-november 2017

Verwachte groei in 2018 en 2019: 11 procent
De utiliteitsbouwproductie kende door de crisis moeilijke jaren. Recente cijfers laten nu een omslag zien. Voor 2017 wordt een groei van de nieuwbouwproductie verwacht van 10%. In 2018 en 2019 wordt een groei verwacht van 11%. Vooral de sectoren ‘vervoer en communicatie’ en ‘industrie en bouwnijverheid’ tonen flinke groeicijfers.

Vervoer en communicatie: behoefte aan distributiecentra 
De vraag naar combinatiebedrijfshallen (distributiecentra) is in groeisectoren als ‘vervoer en communicatie’ een belangrijke aanjager. Door de toename van online shoppen, neemt de behoefte aan grote, nieuwe distributiecentra sterk toe.

Transformatiemarkt blijft substantiële markt
Op de kantorenmarkt is in de crisisjaren een nieuwe volwassen markt ontstaan: de transformatiemarkt. Het ombouwen van kantoren naar een andere functie groeide de afgelopen jaren uit tot een duurzaam en financieel beter alternatief voor sloop. Het ‘laaghangende fruit’ van kantoorgebouwen voor het ombouwen naar woningen raakt inmiddels op. Toch is de verwachting dat de transformatiemarkt een substantiële markt zal blijven.

Concurrenten voorblijven met uitstekende dienstverlening
Wilt u als aannemer profiteren van de groei in de utiliteitsbouwproductie? Dat vraagt om uitstekende dienstverlening. Daarmee kunt u zich onderscheiden van uw concurrenten. Want ontwikkelende en bouwende partijen verwachten maatwerk. Dat gaat verder dan het afleveren van een goed product. Dat vraagt om innovatieve diensten en logistiek op maat waarmee u slim en duurzaam bouwwensen kunt realiseren.

Lees het achtergrondartikel over kansen in de utiliteitsbouw op pagina 2 van de Mastermail oktober november 2017.

Meer informatie

VESTIGINGEN

mastermate-vestigingen-landkaart