glass-building.jpg
Veiligheid en privacy zijn in de ouderenzorg voor de bewoners en medewerkers erg belangrijk. Oplossingen moeten vooral praktisch zijn.

De zorgsector staat de komende jaren voor grote uitdagingen. Vooral zorgsectoren die mensen voor langere tijd verzorgen, zoals in de ouderenzorg, worden uitgedaagd maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar de praktijk van alledag. Schaalvergroting en klantgerichtheid zijn thema's waar gehoor aan gegeven moet worden. En dat allemaal binnen de kaders van een gezond rendement.

Toegankelijkheid en privacy
Belangrijk onderdeel van een klantgerichte opstelling is de privacy. Hoe realiseer je de optimale mix tussen toegankelijkheid en veiligheid van het verzorgende personeel en de privacy van patiënt en cliënt?

Met deze begrippen in het achterhoofd zijn binnen de toegangscontrole de volgende basisbegrippen van groot belang: veiligheid, beveiliging en comfort. De praktijk leert ons dat in de toegangscontrole van instellingen die voor ouderen zorgen soms de nodige 'gaten' zitten. Vaak ontbreekt ook het zicht op de uitgegeven sleutels aan tijdelijk personeel of externe bedrijven. De privacy en veiligheid van ouderen en medewerkers komen hiermee in het gedrang. En u weet allemaal dat een klein incident in de media vaak grote krantenkoppen oplevert en forse imagoschade tot gevolg heeft. Zeker omdat 'slecht nieuws' zich tegenwoordig via internet en social media razendsnel verspreidt.


Mechanische en elektronische toegangscontrole

Door binnen uw toegangscontrolesysteem mechanische en elektronische elementen te combineren, zorgen we voor een efficiënte en effectieve toegangscontrole die zowel veilig als comfortabel is. Belangrijke elementen zijn een gepatenteerd mechanisch sluitsysteem, elektronisch beslag en elektronische sleuteluitgifte gecombineerd met de juiste (elektromechanische) sloten en deurdrangers en automaten die op hun beurt gekoppeld zijn aan de brandmeldinstallatie. Zo nodig zorgen we ook voor de dwaaldetectie. En door elektronische cilinders of gelijksoortige middelen toe te passen, gaat de integrale kostprijs omlaag. Zo verbetert u het rendement van uw 'sleutelbeheer'.

Een voorbeeld van een oplossing is de TouchGo: Kaba TouchGo vergemakkelijkt het leven van de mensen met dementie in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Nooit meer zoeken naar sleutels - uw handen zijn vrij. Kaba TouchGo is de perfecte oplossing voor verpleeg- en verzorgingstehuizen. Uw bewoners en patiënten zullen zich in hun kamers prettig en veilig voelen, zonder ongewild te worden gestoord. Bekijk hier direct de mogelijkheden op nieuwe microsite van Kaba voor de TouchGo.


Praktisch advies
Kom langs in een van onze Building Control Experience Centers. Bespreek met onze specialisten de dagelijkse processen in uw zorginstelling. Simuleer de processen in ons center. Bekijk en ervaar samen met onze Building Control specialisten alle mogelijkheden om het wonen en het werken in de ouderenzorg veiliger en slimmer te maken. Lees meer over Building Control.


Bekijk hieronder welke Mastermate-services door zorginstellingen worden gebruikt:

ijzerwaren-button gereedschap-button hang-en-sluitwerk-button deurenservice-wazig magazijnservice-button
BC-button CorporatieService-button RuwbouwService-wazig MontageService-button ContainerService-wazig
SlijpService-wazig Beslagshop-button PBMshop-button BCEC-button Mastermail-button
e-nieuwsbrief-button scherpeacties-button debestecondities-button 34-vestigingen-button 0900-no-button
0800-no-button dataverkeer-wazig medewerkers-button logistiek-wazig eigenwebsite-button
eigenwebshop-button stofvrij-button PBM-kennis-button ankerwerk-kennis-wazig pkvw-kennis-button
luchtdicht-kennis-wazig opplussen-kennis-button vca-kennis-button PBM-toolbox-button ankerwerk-kennis-wazig