glass-building.jpg

Technische groothandel Mastermate doneert € 1.528,- aan The Ocean Cleanup. Deze gift is de opbrengst van de verkoop van biologisch afbreekbare tassen in 2016 in de vestigingen van Mastermate.

Plastic afval in oceanen opruimen
The Ocean Cleanup is een stichting die methoden ontwikkelt om plastic afval op te ruimen dat in de oceanen drijft. Deze stichting is afhankelijk van giften en donaties. Initiatiefnemer van The Ocean Cleanup is de Nederlander Boyan Slat. Hij ontwierp in 2012 een drijvende installatie met lange drijvende armen in een V-vorm. Die vangen door de zeestroming het plastic op, dat vervolgens door een tanker wordt afgevoerd.

85% reductie uitgifte van tassen
Sinds 1 januari 2016 is het verboden om in winkels gratis plastic tassen uit te geven. Daarom betalen klanten van Mastermate 10 eurocent voor een tas. Drie jaar geleden heeft Mastermate de plastic tassen vervangen door tassen van EPI-plastic. Dit plastic is biologisch afbreekbaar. Mede door het beleid van de overheid en de informatie die de Mastermate-medewerkers verstrekken aan onze klanten, is onze uitgifte van tassen gereduceerd met 85%.

Opbrengst tassenverkoop naar goed doel
Het geld dat klanten betalen voor de Mastermate-tassen, gaat naar een goed doel. Ieder jaar kiest Mastermate aan welk goed doel de opbrengst wordt gedoneerd. Om een belangrijke bijdrage te leveren aan de problematiek omtrent de plastic soep, heeft Mastermate besloten dat The Ocean Cleanup dit jaar deze gift ontvangt.

VESTIGINGEN

mastermate-vestigingen-landkaart