buildingcontrol-grijs.jpg

Mastermate als samenwerkende familiebedrijven bestaat in 2017 al 19 jaar. Van alleen een verkoopformule is Mastermate gegroeid naar een intensief samenwerkende groep familiebedrijven of wel de regiobedrijven van Mastermate.

Samenwerking
Veel regiobedrijven waren al in de negentiende eeuw actief als ijzerwarenhandel, zoals ijzerhandel Bosman uit Groningen opgericht in 1888 of Huisman's opgericht in 1890. In 1998 besloot een aantal bedrijven de handen ineen te slaan om nauw te gaan samenwerken op het gebied van marketing en verkoop. De belangrijkste reden was het vergroten van de service naar landelijke of bovenregionaal operende klanten toe, want het doel was om klanten met werk aan de ene kant van het land precies dezelfde service te kunnen bieden als aan de andere kant van Nederland. Dat betekende dat er een formule moest worden neergezet met een landelijke dekking en dat door de samenwerking een optimale prijs-kwaliteitverhouding moest worden gerealiseerd. Hieruit is de franchiseformule Mastermate ontstaan.

Mastermate 
De naam Mastermate werd met zorg gekozen, hij staat voor herkenbaarheid, kwaliteit en kracht. In de huisstijl stond (en staat nog steeds) de vakman zowel klanten en medewerker als persoon met zijn kennis, ervaring en ambitie centraal. Dit heeft concreet geresulteerd in hoge kwaliteit, een breed en diep assortiment, praktijkgerichte vakkennis en een veelzijdige service. Kortom, sterk vakwerk. In 2003 heeft Mastermate haar Centraal Kantoor opgericht om vanuit Hoevelaken gezamenlijke activiteiten op te pakken. Dit betekende een grote professionaliseringsslag op gebied van ict, inkoop en marketing. Na ruim 10 succesvolle jaren is er gekozen voor een nieuwe aanpak. Van één centraal kantoor naar centrale afdelingen op diverse locaties in het land 'dichtbij bij de klant' en de dagelijkse operatie. Het doel is om zo bij alle centrale afdelingen extra slagkracht te creëren met veel gevoel voor onze klanten. Mastermate, klaar voor de veranderende toekomst van bouwend Nederland!

Regiobedrijven
Op dit moment maken 7 familiebedrijven deel uit van Mastermate met 37 Mastermate-vestigingen door heel Nederland. Hieronder vindt u een overzicht van de familiebedrijven en de geschiedenis van deze bedrijven:

Lees meer...

Brinkman
De Brinkman B.V. heeft 10 Mastermate-vestigingen te weten in Amsterdam, Apeldoorn (oprichtingsnaam In 't Hout), Arnhem, Assen (oprichtingsnaam Bosman), Deventer (oprichtingsnaam Jan van Leusen), Dokkum (oprichtingsnaam Straatsma), Groningen (oprichtingsnaam Bosman), Stadskanaal, Zaandam (oprichtingsnaam Huisman's) en Zwolle (oprichtingsnaam C.W. Jansen). Directie wordt gevoerd door Christiaan Brinkman en Richard Brinkman.

GeschieCWJansen-Zwolledenis Brinkman:
De basis voor Mastermate Brinkman bestaat uit vier familiebedrijven, met wortels tot diep in de negentiende eeuw: In 't Hout in Apeldoorn, Jan van Leusen in Deventer, Huisman's in Zaandam en C.W. Jansen in Zwolle. Stuk voor stuk hebben ze in hun regio een jarenlange ervaring en deskundigheid opgebouwd in serviceverlening aan de bouw en aanverwante activiteiten. In 2008 is de zesde vestiging geopend in Arnhem. In 2009 volgden drie nieuwe vestigingen: Assen, Groningen en Stadskanaal. Deze vestigingen hoorden al bij de Mastermate-groep, alleen bij een ander familiebedrijf, namelijk Mastermate Bosman. Dit familiebedrijf werd door Brinkman overgenomen. Na het overnemen van Straatsma in Dokkum in 2011 en het openen van de nieuwe vestiging in Amsterdam, heeft Mastermate Brinkman tien vestigingen.
Divema
Divema heeft 2 Mastermate-vestigingen te weten in Volendam (oprichtingsnaam Divema) en Zwaagdijk. Directie wordt gevoerd door Dick Veerman.

Geschiedenis Divema:
Divema-foto-1Mastermate Divema in Volendam levert sinds 1974 een breed en diep assortiment gereedschap en ijzerwaren aan bouw en industrie in Volendam, Groot-Amsterdam en door heel Noord-Holland. Mastermate Divema is een echt familiebedrijf, opgericht door Dick Veerman sr. In 2011 is in Zwaagdijk de tweede vestiging geopend en in december 2017 opende zij hun derde vestiging in De Goorn.
In 2014 vierde Divema zijn 40-jarig bestaan. Lees het interview met de twee generaties Veerman.
 

Technivo-Revamco
Technivo-Revamco heeft 3 Mastermate-vestigingen te weten in Hillegom (oprichtingsnaam Revamco), Katwijk (oprichtingsnaam Technivo) en sinds juni 2017 een vestiging in Hoofddorp. Lokaal gebruiken deze vestigingen de naam Technivo - Revamco. Directie wordt gevoerd door René van Amsterdam en Harry Oudshoorn.

Geschiedenis:
In 1941 wordt door Leen Oudshoorn, grootvader van Harry jr., de huidige directeur van Technivo (Katwijk), een winkel gevestigd. Harry sr. neemt in 1965 de winkel over en verschuift het accent naar ijzerwaren en gereedschappen. Na een aantal verhuizingen wordt in 1997 de huidige locatie geopend. Inmiddels zit de derde generatie 'Oudshoorn' in het bedrijf.
Revamco (Hillegom) bestaat sinds 1986. In dat jaar koopt René van Amsterdam zich in. Na een korte periode als v.o.f. wordt het bedrijf zelfstandig voortgezet. De oorsprong van Revamco is de slijperij, die ook nu een grote rol speelt, voor geheel Mastermate. Ook Hillegom verhuisd een aantal keer. Sinds 2010 wordt een nieuw pand betrokken, waar de vestiging momenteel nog steeds zit. Sinds 14 april 2011 hebben Revamco BV en Technivo Oudshoorn BV de krachten verenigd. Er is een nieuwe BV opgericht waarvan Revamco BV en Technivo Oudshoorn BV beide aandeelhouder van zijn, deze nieuwe BV heet Technivo - Revamco. Na deze fusie zijn ze lid geworden van Mastermate.


VBT groep
De VBT groep heeft 17 Mastermate-vestigingen te weten in Bleiswijk, Boxmeer, Delfgauw, Den Haag (Binckhorst), Den Haag (ijzerwerf), Dordrecht, 's-Gravenzande, Leiden, Nieuwegein (oprichtingsnaam Brugman), Nijmegen, Rotterdam, Scheveningen, Sliedrecht, Spijkenisse, Stellendam (oprichtingsnaam Grinwis), Utrecht en Vlaardingen. Directie wordt gevoerd door Wim Voskamp.

Geschiedenis:
De VBT groep is ontstaan uit een bundeling van familiebedrijven, met name in Randstad-Zuid. Cees van der Boom, Tackenberg, Voskamp en Van Blijswijk vormen de basis van de groep. Deze afzonderlijke bedrijven hebben een jarenlange ervaring en deskundigheid opgebouwd in serviceverlening aan de bouw en aanverwante bedrijven. De centrale verkoop, specialismen, diensten en technische ondersteuning bevinden zich in Delfgauw. Logistieke ondersteuning komt vanuit het distributiecentrum in Zoetermeer.


Van Ree
Van Ree heeft 1 Mastermate-vestiging te weten, Alkmaar. Directie wordt gevoerd door Rogier de Waard.

Geschiedenis:
Reindert van Ree richtte in 1923 IJzerhandel R. van Ree op. In 1936 nam Klaas Langedijk de zaak over, de latere voorzitter van profvoetbalclub Alkmaar '54. Hij stopte met de huishoudelijke artikelen en specialiseerde zich in ijzerwaren, hang- en sluitwerk en gereedschappen. De flinke groei van het aantal klanten en toenemende logistieke problemen maakten in 1975 nieuwbouw noodzakelijk. Het bedrijf vestigde zich op het industrieterrein Oudorp. En daar zit het nog steeds. In 2001 namen Dirk de Waard (op dat moment ruim 30 jaar in dienst van Van Ree) en zijn zoon Rogier de Waard het bedrijf over. Samen vormden zij toen de directie. In 2005 werd Van Ree lid van Mastermate.


Willemsen
Willemsen heeft 2 Mastermate-vestigingen te weten Gemert en Oirschot (oprichtingsnaam Mercx). Directie wordt gevoerd door Bas en Nicole Willemsen.

Geschiedenis:
Mastermate Willemsen is met recht een echt familiebedrijf. In 1920 besloot Louis Willemsen zich in Gemert te gaan richten op de verkoop van ijzerwaren en huishoudelijke artikelen. Dit als aanvulling op de smederij. Zijn klanten waren destijds voornamelijk particulieren en agrariërs. Guus Willemsen bouwde het bedrijf verder uit en onder zijn zoon Louis Willemsen werden de groothandelsactiviteiten steeds belangrijker. Inmiddels is met Bas Willemsen de vierde generatie actief. Hij vormt samen met zijn vader en vrouw Nicole de directie. In 2012 heeft Mastermate Willemsen Mercx in Oirschot overgenomen.


Zwager
Zwager heeft 1 Mastermate-vestiging te weten, Beverwijk. Directie wordt gevoerd door Ewald Zwager.

Geschiedenis:
Als er één bedrijf in het rijtje respectabele familiebedrijven thuishoort, is het Mastermate Zwager Beverwijk wel. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert van 1864. De overgrootvader van de huidige directeur Ewald Zwager leverde al gereedschappen aan gravers en sluizenbouwers van het Noordzeekanaal. In 2008 is de bedrijfsruimte verdubbeld ten behoeve van magazijn, kantoren, showroom, afhaalruimte, en logistieke afwikkeling. En niet te vergeten: Building Control. 
Mastermate, sterk vakwerk